top of page

MULTIMEDIA ARTS

Firenze

Facebook_profile.jpg

FIRENZE

Octombrie

Un specialist în arta multimedia este un artist profesionist, care lucrează cu libertatea aferentă exprimării artistice, și cu aptitudinile necesare pentru a lucra în lumea comunicării vizuale. Participanții dobândesc o înțelegere profundă asupra relației dintre contextul tradițional al artelor vizuale, folosirea new media, și tehnologia avansată, în ceea ce ține de exprimarea creativă. Cursul de arte multimedia dezvoltă noi moduri de a percepe tehnologia în artă și de a percepe arta ca formă de comunicare vizuală. Având la dispoziție un departament format din artiști și specialiști ai industriei, participanții își dezvoltă abilitățile în media, sunet, imagine în mișcare, performance și web, de la forme de manifestare conceptuale artistice și design, cum ar fi video sau instalații vizuale, la funcții comerciale în publicitate și comunicare.

 

Pe durata cursului, participanții sunt încurajați să-și dezvolte propria abordare de a-și transmite ideile către exterior, transpunându-se pe sine în propria creație. Cursul de fashion (http://www.istitutomarangoni.com/en/fashion-courses) acoperă multiple aspecte tehnice profesionale folosind diverse unelte și programe (2D, 3D, 4D), în combinație cu istoria artei, dezvoltare de concept, și istoria media. Cursanții studiază limbajul comunicării artistice, folosindu-și aptitudinile și ideile printr-un limbaj personal, aducând la viață concepte folosind diverse tipuri de media vizuală.

 

Un proiect profesional care va fi realizat la final, o expoziție de colecție în Florența servesc pentru a intra în legătură cu lumea artei, pentru a colabora cu profesioniști, curatori, scriitori, și cu publicul, și pentru a avea oportunitatea de a forma echipe cu alți tineri artiști, pentru a construi o rețea în industrie și pentru a obține notorietate și succes pe piața artistică. Contactul cu artiști internaționali și seminariile ținute de invitați ca artiști internaționali, proprietari de expoziții, critici de artă îi ajută pe participanți să se poziționeze în contextul profesional, și din perspectiva corectă, și să aibă oportunitatea să facă schimb de opinii cu personaje importante ale industriei. Parteneriatul dintre Istituto Marangoni și Atelier de Sèvres din Paris, un studio profesional și laborator de artă cu mai bine de 30 de ani de experiență în pregătirea portofoliilor participanților pentru admiterea la școli și colegii prestigioase de artă, și pentru o carieră în domeniul artei, contribuie si el la educația și la cunoștințele participantului dobândite la acest curs.

 

Evenimentul final de absolvire îi dă acestuia șansa să-și expună lucrăriile și să își formeze relații profesionale cu oameni importanți din industrie și cu jurnaliști. La finalul acestui curs, participantul este complet pregătit să intre în domeniul artistic multimedia ca artist independent, sau specialist în producție media și post-producție pentru video, evenimente de artă, instalații, și publicații.

* Students who successfully complete the programmes taught in Firenze will be awarded an Istituto Marangoni certificate.

bottom of page