top of page

Firenze

ART MANAGEMENT

Facebook_profile.jpg

FIRENZE

Octombrie

Managerii artistici, o meserie din ce în ce mai cerută în acest sector, ocupa funcții strategice în cadrul instituțiilor de artă, ca muzee, galerii, institute și fundații.

Acest curs postuniversitar de un an de Art Management oferă posibilitatea cunoșterii în detaliu asupra sistemului de artă contemporană, aspectele de business și de piață, direct din inima artei, capitala artei în lume - Florența, Italia.

 

Conform UNESCO, Italia are cel mai mare număr de locuri recunoscute ca patrimoniu mondial, și cea mai mare concentrare de lucrări de artă recunoscute internațional din lume se găsește la Florența.

Participanții învață să gestioneze și să comercializeze evenimente de artă, evenimente de colecții patrimoniale și activități culturale, în persoană, chiar în acest context artistic efervescent al orașului. Cursul Art Management are o amprentă culturală puternică și se axează mult pe vizite la muzee, galerii, expoziții, parcuri de sculptură, și la insituții de artă din Florența și din împrejurimi.

Participanții învață cum să planifice expoziții și evenimente legate de artă, și să acopere partea administrativă atât pentru organizațiile comerciale cât și pentru cele publice. Aceștia studiază diverse aspecte ale economiei artei, de la administrație, la domeniul juridic internațional de artă, legislație, finanțe și marketing, analizând funcții importante în sistemul de artă - manageri de muzee, dealeri de artă, directori de galerii, curatori, registratori, evaluatori, specialiști ai caselor de licitații, restauratori, formându-și o imagine completă asupra businessului de artă de astăzi.

 

La acest curs participanții studiază importanța patrimoniilor companiilor, învățând să facă legături între artă, companii și branduri, să ia în considerare asocierea din ce în ce mai prezentă între artă și industriile creative, ca modă, design și lux. Aceștia învață informații de bază despre ce înseamna strângeri de fonduri pentru artă și învață cum să realizeze evenimente artistice și expoziții, prin relații publice, prin proiecte de grup și proiecte individuale.

 

Pe lângă elementele esențiale ale industriei de artă, participanții studiază și management de business, antreprenoriat creativ, marketing creativ, dezvoltându-și o abordare critică a lumii artei contemporane și piața acesteia, aspectele și mecanismele importante ale acesteia. Cursul se adresează celor care au deja studii de nivel Licență/BA sau pot dovedi experiență de lucru în domeniu.

Parteneriatul dintre Istituto Marangoni și Atelier de Sèvres din Paris, un studio profesional și laborator de artă contribuie la educația participantului și la îmbogățirea cunoștințelor artistice ale acestuia.

 

Acesta termină cursul și este gata să ocupe poziții în instituțiile culturale, muzee, galerii comerciale, fundații de artă, case de licitații și târguri de artă sau ca antreprenor independent.

** Students who successfully complete the programmes taught in Firenze will be awarded with an Istituto Marangoni diploma.

bottom of page