top of page

Firenze

CURATING ARTS AND FASHION

Facebook_profile.jpg

FIRENZE

Octombrie

Curatorii sunt aceia care înțeleg timpul, care încadrează 'momentele' evoluției unei lucrări de artă sau ale unei teme, sau pentru un brand, stil sau colecție de articole vestimentare. Arta și moda sunt două lumi înrudite, care împrumută aspecte una de la alta, si aduc laolaltă aspecte culturale, artistice, sociale și economice sub forma reprezentării vizuale.

 

Acest curs de un an de nivel postuniversitar, Curatorial Management oferă șansa unei cunoașteri amănunțite a meseriei de curator, învățându-i pe participanți cum să se raporteze la artă și la modă și, de asemenea, cum să faca legătura între acestea, și evenimente artistice contemporane sau expoziții tematice. Managementul curatorial jonglează cu relația dintre gândirea teoretică și creația vizuală.

 

Participanții încep să studieze multiplele fațete ale istoriei artei, și despre brandurile de lux, acordând atenție istoriei muzeologiei, vestimentației, cinematografie și fotografie, și cum a evoluat meseria de curator de la colecții private la înființarea celor mai importante muzee și expoziții.

Aceștia analizează aspectele fundamentale ale muncii de curator, examinând operațiile de zi cu zi, și metododologia de cercetare. Învață cum să construiască o temă, să respecte parametrii acestui proces, de la stadiul de concept al proiectului, selecția de produse, spațiu, locație, layout, perioade, etc., la fidelitatea față de imaginea brandului, a clientului sau a companiei, respectând identitatea acestora în conceptul de reprezentarea vizuală.

 

Cursul acordă atenție expozițiilor patrimoniale de artă, de textile și ale colecțiilor de modă; expozițiile devin atuurile unei companii, contribuind la valoarea mai multor branduri de lux de astăzi. Pe lângă aspectele de mentenanță ale curatoriei, munca de inventariere, de a gestiona obiecte de valoare, muzeografie și managementul patrimoniului de lux, participanții studiază și comunicare, marketing și relații publice pentru proiecte patrimoniale. Managementul bugetului este esențial - cu îndrumarea profesională privind managementul financiar și administrativ, sectorul unde se iau decizii atente și uneori dificile privind aspectele economice ale unui proiect de curatorie.

** Students who successfully complete the programmes taught in Firenze will be awarded with an Istituto Marangoni diploma.

bottom of page