top of page

Firenze

ART IN FASHION

Facebook_profile.jpg

Firenze

24 Jun ▸ 12 Jul

15 Jul ▸ 2 Aug

4.100 €

4.100 €

Acest curs scurt explorează influența și impactul artei asupra modei și luxului.

Participanții vor dobândi o înțelege profundă asupra influenței și puterii pe care arta a avut-o întotdeauna asupra stilului și asupra felului în care ne îmbrăcăm.

 

Designerii întotdeauna și-au luat inspirația din artă. De asemenea, este adevărat că industria modei de astăzi este cel mai mare susținător al artei contemporane.

Participanții vor studia ambele lumi - cea a artei și cea a modei - pentru a putea evalua, îmbunătăți și integra caracteristicile intrinseci ale designului de modă, imaginii și stilului de modă, și cerceta legătura cu arta și numeroase forme artistice, și impactul acestora în ritmul rapid de evoluție al industriei creative de modă.

 

Săptămâna 1

Identitate și fuziune: A investiga relația complexă dintre artă și modă implică conștientizarea identităților și particularităților din ambele discipline.

Din punct de vedere istoric arta și moda și-au croit propriul drum în sectoare diferite; una propunând exprimarea a ceva etern și nemuritor, cealaltă căutând către viitor, prin prisma hainelor, și obiectelor de lux pe care doar câțiva și le pot permite.

A înțelege această diferență este primul pas pentru a putea analiza legătura acestora din punct de vedere istoric.

Începând cu perioada renașterii până în ziua de astăzi, participanții vor cerceta cele mai importante perioade din istorie, concentrându-se pe exemple interesante de colaborare între designeri și artiști.

 

Săptămâna 2

Fuziune: A doua săptămână se ocupă de studiul relației dintre artă și sistemul modei din zilele noastre. Expoziții, instalații și evenimente, au schimbat radical felul în care arată moda pe pasarelă și au modificat radical conceptul de colecție. Sunt nenumărate exemple în care artiști și actori au fost implicați în realizarea de spectacole inovatoare. Participanții vor investiga, deci, procesul creativ ce caracterizează fiecare din aceste două sisteme, mergând de la dezvoltarea și producția unui proiect, până la moduri de prezentare și de distribuire a creațiilor și colecțiilor. Prin această comparație, aceștia vor înțelege cu adevărat contopirea artei cu sistemul de modă.

 

Săptămâna 3

Viitorul artei și al modei - o combinație creativă: În ultima săptămâna a cursului, atenția se mută pe viitor. Participanții vor fi încurajați să se gândească la noi fuziuni dintre două forme de artă, cum ar arăta acestă legătură, și cum s-ar manifesta artistic. Aceștia vor fi încurajați să treacă peste regulile acestei discipline, și peste convențiile din cadrul industriei, și să regândească aspecte ca procesul creativ, relațiile sociale, cum se stimulează dorința cumpărătorului, utilizarea produsului sau obiectului de către consumator sau client.

Săptămâna se va încheia cu o prezentare ilustrativă a unei propuneri creative de proiect, realizată cu ajutorul cercetării, și materialelor, cum ar fi ilustrație, paletă de culori, fotografii, imagini.

bottom of page