top of page

INTERIOR DESIGN INTENSIVE

Milano

Facebook_profile.jpg

Planificarea unui spațiu interior înseamnă să creezi povești ale stilurilor, stări, culori și lumini care să reflecte stilul de a trăi contemporan, sau interpretarea unei teme dictate de brief-ul clientului. Pentru cei care nu au mult timp la dispoziție, acest curs oferă conceptele practice și teoretice legate de spațiile de interior, axându-se pe studiul dezvoltării de concepte, și de tehnici de reprezentare în realizarea unui proiect de design interior.

MILANO

Octombrie

Cursantul incepe prin a studia diferite stiluri de interior pentru spațiile rezidențiale, inclusiv influența mobilierului, materialelor, țesăturilor, tiparelor, culorilor și umbrelor, progresând ulterior către proiecte mai complexe, ca spații comerciale și spații de relaxare (ex. restaurante, baruri, cluburi de relaxare). Acesta înțelege cum să încorporeze un concept și viziunea unui brand de lux în construcția propriului design, și cum să analizeze diferite tendințe în design, diferite stiluri de mobilier, și să lucreze cu concepte ca scara și proporția.

 

După familiarizarea cu desenul tehnic (CAD) și tehnicile de schițare de mână, cursantul poate să demonstreze înțelegerea perspectivelor spațiale în propunerile de proiecte de design, și este capabil să realizeze proiecte. Acesta învață să evalueze și să pregatească paleta de culori pentru interior, și să-și gestioneze propriul caiet de cercetare, schițe și mood board-uri. Designerul de interior de succes reacționează la 'identitatea' spațiului, aptitudine esențială în design. El lucrează în direcția generării de 'senzații', având ca scop bunăstarea fizică și întrebuințarea spațiului.

 

Cursantul investighează relația dintre locație, clădire, design și spațiu, cercetând și analizând efectul acestora în raportul emoție-funcționalitate. Referințele importante din istoria designului interior contribuie la dezvoltarea gândirii creative, la dezvoltarea stilului propriu și amprentei proprii asupra proiectului de design. De-a lungul cursului se pune accentul pe necesitățile unui spațiu interior, dar și pe latura creativă, în acord cu lumea competitivă a modei și a bunurilor de lux.

bottom of page