top of page

CAR DESIGN: COLOUR & TRIM

Milano

Facebook_profile.jpg

Pe durata acestui curs de 9 luni participanții se specializează în culoare și aspect concentrându-se atât pe interioare ale mașinilor de lux cât și pe exterioare. Aceștia vor explora concepte inovatoare privind culoarea, materialele, texturile, finisajele, și cum se folosesc acestea pentru a crea interioare cu aspect remarcabil și specific.

N/A

N/A

Participanții vor începe prin a studia materialele esențiale ca țesături, pielărie, lemn, metal, componente avansate, folosirea culorii în design, și apoi vor examina în profunzime caracteristicile tehnice, cerințele funcționale și calitatea esteticii. Materialele de bună calitate, calitatea suprafețelor, tipare, grafică, texturi, și ultimele inovații privind materialele inclusiv calitatea de a modifica culoarea, biomateriale, sau materiale care generează căldură sau reflectă lumină, toate vor fi analizate.

 

Prezentare vizuală, schițele de mână, design digital, mock-ups 2D și 3D, și studiul asupra imaginii de brand, se asigură că propunerea de design nu este doar fezabilă și practică, ci și că se potrivește cu brief-ul clientului sau companiei și că adaugă ceva 'în plus' pentru confortul clientului. Cercetarea trendurilor și analiza asupra stilului și gusturilor sunt factori cruciali. Designerul de 'colour and trim' se află într-o permanentă relație cu viitorul, gândind și realizând proiecte cu 3-5 ani înainte de a fi lansate.

 

Referințele emotionale de astăzi (senzații, atingere, imagine) și legătura lor cu bunăstarea, cu statutul, și comportamentul uman, reprezintă o parte fundamentală a procesului de design interior. Participanții vor descoperi cum stilul este influențat de 'emoție', și de asemenea, cât de importantă este colaborarea cu celelalte echipe, incluzându-i pe designerii responsabili de exterior, echipele de marketing și comunicare, producție, și inginerii de tehnic, în procesul de dezvoltare a produsului.

 

Adresându-se celor care au studii de licență/BA, cursul acoperă metodele de cercetare și gândire critică, asigurându-se că propunerile de design au la bază fundamente conceptuale solide privind atât creația cât și fezabilitatea unui proiect. Metodele și aptitudinile de prezentare sunt considerate unelte fundamentale în procesul de design și, de asemenea, instrumente prin care se comunică ideile personale, și prin care interlocutorii pot fi convinși de validitatea unui proiect. Pe lângă abordarea unor subiecte ca sustenabilitate și materialele folosite, participanții vor analiza istoria designului privind transporturile, iar acest lucru va contribui la înțelegerea unor aspecte și anumitor direcții ale pieței. Colaborarea cu profesioniști și îndrumarea acestora, proiecte în cadrul industriei, invitați care țin seminarii, toate acestea vor contribui la formarea unei opinii corecte despre realitățiile și oportunitățiile din cadrul industriei.

 

Accentul puternic pus pe design, elementele practice ale acestui curs, perspectivele teoretice, conceptuale ale cursului și abordarea modernă, toate conduc participantul către realizarea unui portofoliu final, cum ar fi realizarea unui 'program' tehnic, complet și creativ; o propunere completă profesională de colour and trim pentru un model de masină specific. Prin prezentările proiectelor către profesioniști din industrie și către companii, participantul va primi feedback și vizibilitate în mediul profesional.

** Students who successfully complete the programmes taught in Milano will be awarded with an Istituto Marangoni diploma.

bottom of page