top of page

CONTEMPORARY INTERIOR DESIGN / INTERIOR DESIGN

Milano ∙ London

Facebook_profile.jpg

Mobilier, țesături, texturi și culori, experții în design și în transpunerea stilului în spațiile de locuit sau în reședințe de lux, folosesc toate aspectele designului interior, și în același timp gestionează relația cu clientul pe toată durata proiectului. Acest curs de 15 luni (include placement) se adresează celor care vor să răspundă provocării lumii interioarelor, acordând atenție conceptului de interioare de lux și noi forme ale esteticii. Având nivelul de studii de licență, studenții vor avea deja experiență în design sau planificare de proiect pentru a putea susține cu succes componenta de cercetare creativă, home décor design, dezvoltare profesională de proiect și și aspectele de business.

MILANO

Octombrie

LONDON

Octombrie

Lucrând cu diferite materiale participantul devine capabil să facă alegeri practice și corecte în ceea ce privește designul, luând în calcul durabilitatea unei suprafețe destinate folosirii excesive sau pur și simplu alternând materialele pentru a creea diversitate într-un spațiu care să reflecte un stil diferit și un aer diferit. Participantul învață să combine noțiuni tehnice ale 'aspectului', alegerea materialelor și tehnologiei, elemente de decorațiune contemporană și de design, transpunerea identității unui brand de modă, unui business sau individuale, intr-un proiect complex în sectorul home collection.

 

Este încurajată experimentarea interioarelor contemporane; prin analiza disciplinei studiate participantul învață să răspundă provocărilor de a înlocui stilul de design tradițional prin propuneri noi, inovatoare. Aceștia evaluează noile atitudini din industria curentă privind sustenabilitatea, inovația noilor materiale și tehnologia modernă. Pe durata cursului, participantul reușește să dezvolte proiecte complexe folosind țesături, culori, tiparuri și mobilier, toate în ton cu tendințele contemporane și cererile clientului, și, de asemenea, dobândind abilități de folosire a tehnicilor avansate de design (CAD).

 

Acesta se vor ocupa de designul pentru interioare în diverse spații, alegând mobilierul și stilul pentru spațiile publice din hoteluri și restaurante, de asemenea, pentru interioare de yachturi, și vor realiza propuneri pentru companii de top de modă sau de decor interior de lux. Cursul este puternic orientat către relația dintre designer și client; abilitatea de a negocia privind propunerile de design, sau de a gestiona diverse probleme, toate acestea cer implicarea clientului în fiecare pas al realizării procesului de design. Aptitudinile de comunicare contribuie la formarea unei abordări profesioniste atunci când ideile sunt prezentate companiilor sau noilor clienți, de asemenea, evenimentul final de absolvire dă prilejul studentului să-și expună propriile lucrări și să-și formeze relații cu cei din industrie.

** Students who successfully complete the programmes taught in Milano will be awarded with an Istituto Marangoni diploma.

bottom of page