top of page

PRODUCT & FURNITURE DESIGN / PRODUCT DESIGN

Milano ∙ London

Facebook_profile.jpg

Designul de produs, metodologia realizării unui proiect și studiul a ceea ce înseamnă 'italienesc'. acest curs de 15 luni (include placement) se adresează celor care vor să atingă un nivel avansat in studiul designului, mobilierului și industriei designului contemporan de produs, devenind specialiști în gestionarea și dezvoltarea proiectelor profesioniste de design.

MILANO

Octombrie

LONDON

Octombrie

Participanții învață cum să îmbine creativitatea cu studiul în profunzime asupra materialelor, proprietățile și aspectele tehnice ale acestora, și folosirea de tehnologie modernă. Reprezentarea vizuală, realizarea de mici prototipuri contribuie la dezvoltarea abilității de design și de a vizualiza un produs în raport cu spațiul și locația, și la evaluarea justă a laturii practice a produsului și, de asemenea, a laturii estetice a acestuia

 

Axându-se pe latura artizanală italienească și pe limbajul designului, cursul analizează producția italienească, exemplul acesteia, materialele și tehnicile pe care le folosește pentru a-și construi identitatea estetică. Produsele renumite 'Made in Italy' sunt analizate pentru a înțelege valoarea estetică - o caracteristică renumită a stilului italian la nivel global, și de asemenea, sunt expuse la evenimentul anual cel mai important în lumea mobilierului, expoziția 'Salone del Mobile' în Milano, Italia.

 

Analizând realitățile care vor contribui la designul de mobilă și produs de maine, participanții cercetează relația dintre tendințele esențiale, stilul de viață contemporan, nevoile utilizatorului și percepția emoțională, și 'identitatea'produsului în dezvoltare. Aceștia cercetează și noile tendințe privind resursele sustenabile și regenerabile, inovația în materiale, și de asemenea, studii de caz ale designerilor importanți; cercetând etapele esențiale în dezvoltarea unui proiect pentru a obține o imagine completă a ceea ce înseamnă designul de produs.

 

Participanții își îmbunătățesc aptitudinile și potențialul creativ colaborând cu companii pe proiecte din industrie, ducând o idee de la stadiul de concept până la prezentarea finală. Pe durata proiectului, aceștia primesc feedback profesional și îndrumare de la compania respectivă și sunt sprijiniți în procesul de negociere și prezentare a ideilor către companii sau către noi clienți. Având studii de licență/BA, participantul are experiența studiilor precedente sau poate dovedi experiență de lucru în domeniu pentru a putea studia aspecte ale cursului cum ar fi cercetare creativă, design de produs și dezvoltare profesională de proiect.

** Students who successfully complete the programmes taught in Milano will be awarded with an Istituto Marangoni diploma.


 

**** Participants who successfully complete the programmes taught in English in London will be awarded with a BA (Hons) Degree by Manchester Metropolitan University-UK; BA (Hons) Degree (sandwich) is a four-year course which includes a 36-week placement. 120 credits points are available eachyear of study in order to gain an honours degree, obtaining 360 credits upon successful completion of the three year course. Participants on the four-year sandwich course will receive 120 practice credits for the additional year. All candidates should meet specific entry requirements (please check www2.mmu.ac.uk/international/ for international equivalents); for further details please do not hesitate to contact the information office at the chosen school.

bottom of page