top of page

SURFACE & TEXTILE DESIGN

Milano

Facebook_profile.jpg

Devino un specialist în decorul pentru fashion, lux și industriile creative. Acest curs de un an se adresează celor care vor să-și adâncească cunoașterea despre materiale, să înțeleagă 'revenirile' majore privind textilele și mobilierul din industria de lux, prin evoluția materialelor și tehnologiei. Având studii la nivel licență, participanții vor avea deja experiență în design și textile, pentru a putea ține pasul cu aspecte ale cursului, ca cercetare creativă, tehnologii noi și țesături, și dezvoltare de proiect în designul de suprafețe, plus un portofoliu final de lucrări care alcătuiesc o colecție care să corespundă conceptului de lux.

MILANO

Octombrie

Participanții studiază rădăcinile culturale și istorice ale decorului și designului textil, și evoluția acestora către uzul în home collection, designul interior, de modă, de produs și de lux, și de asemenea, în diverse contexte de artă și design. Aceștia analizează evoluția din punct de vedere tehnic a suprafeței, si producția materialelor, și cercetează tehnologia și felul în care aceasta se aplică în evoluția materialelor și a țesăturilor pentru mobilă, tapet și decor.

 

Pe durata cursului participanții sunt încurajați să experimenteze designul contemporan, analizând tendințele în suprafețe și țesături, studiind cele mai noi trenduri, și diferite concepte de cercetare creativă, cum ar fi contraste în raportul lumină-intuneric, țesături naturale și în culori intense, percepția tactilă asupra suprafețelor și texturilor, și interpretare vizuală. Aceștia iau in calcul și noi atitudini ale industriei de astăzi, cum ar fi folosirea de resurse sustenabile și regenerabile, resurse și tehnologie moderne. Lucrând cu diverse materiale și decorațiuni și studiind intens suprafețele, participantul devine capabil să ia decizii corecte și să facă alegerile adecvate în design, de exemplu luând în calcul durabilitatea unei suprafețe destinată uzului intens, sau pur și simplu alternând materialele pentru a creea diversitate într-un spațiu care să reflecte un stil diferit și un aer diferit. Pe lângă faptul că învață cum să dea o direcție creativă unui stil individual, cursul abordează și aspectele de marketing și comunicare, care contribuie la abordarea profesionistă privind prezentarea ideilor către clienți și companii.

 

Evenimentul final de absolvire dă cursantului șansa să-și expună proiectele finale, și să-și stabilească relații profesionale cu oameni importanți din industrie și cu jurnaliști.

** Students who successfully complete the programmes taught in Milano will be awarded with an Istituto Marangoni diploma.

bottom of page