top of page

Milano

Facebook_profile.jpg

ACCESSORIES DESIGN INTENSIVE

Cu un ochi format pentru detalii, trims, îmbinări și texturi, designerii de accesorii sunt din ce în ce mai ceruți în sectorul modei și produselor de lux. În realitate accesoriile reprezintă o componentă consecventă a colecțiilor brand-urilor de modă, cu vânzări și o cotă de piață în creștere în fiecare an.

MILANO

Oct ▸ Jun


26.360 €

Pentru cei care nu au suficient timp la dispoziție, acest curs cuprinde elementele practice și teoretice ce țin de designul de accesorii, și de piața accesoriilor de lux. Prin design și ilustrație, și prin studiul tehnicilor și materialelor de producție, cursantul învață cum să creeze colecții de accesorii alături de tehnici de desen necesare realizării și creării prototipurilor de genți și pantofi. Accesoriile sunt adevărata formă de expresie a artizanatului, și acest curs de asemenea ia în considerație stilul italienesc. Stilul italienesc și calitatea acestuia joacă un rol important în designul de accesorii și în designul global de lux, fiind cunoscut lumii întregi prin calitatea 'Made in Italy'. 

Pe lângă tehnici de ilustrație și aptitudini esențiale de tehnică în designul grafic, fundamentale pentru dezvoltarea corectă a procesului creativ, studentul dobândește și o înțelegere asupra industriei și asupra procesului producției de pantofi, genți și articole din piele. Cursul, de asemenea, acoperă aspectele generale financiare, în relație cu cerințele de funcționalitate și de buget, necesare pentru a evalua dacă un produs poate sau nu poate sa fie fabricat. Prin studiul marilor mișcări artistice contemporane și al celor mai recente stiluri și trend-uri care influențează designul de accesorii, cursantul dezvoltă o sensibilitate de natură estetică și învață limbajul designului, înțelegând valori intangibile și caracteristici ale produsului, mai precis, emoția, semnificația, și percepția cumpărătorului asupra produsului respectiv; a crea produse care creează dorință. 

Cercetarea creativă este esențială în procesul de design. Cursul acoperă tehnici de cercetare creativă pentru contextualizarea ideilor de design în vederea dezvoltării și finisării unui produs, făcând design pentru piața de lux, și de asemenea experimentând moda contemporană, noi atitudini vizavi de industria modernă, ca sustenabilitate și inovația materialelor, plus interpretarea și aplicarea de inovații experiementale în design, și construcții imbunătățind articole și materiale deja existente. 

Acest curs intensiv abordează și subiecte ca aptitudini de prezentare în new media, esențiale în propunerile de design și în demonstrarea propriilor aptitudini profesioniștilor din industrie, și la final, se încheie cu un portofoliu de lucrări și realizarea propriei colecții de accesorii de modă.

bottom of page