top of page

Firenze

Facebook_profile.jpg

SHOES AND ACCESSORIES DESIGN INTENSIVE

Designul de pantofi reprezintă unul dintre sectoarele cele mai captivante și pline de provocări ale fashion-ului de astăzi. Croit pentru cei care nu au mult timp la dispoziție, acest an intensiv de design de pantofi cuprinde atât conceptele teoretice cât și cele practice ale designului de pantofi, dar și tehnici ale producției, contribuind la dezvoltarea unei noi generații de artizani de încălțăminte, în locul unde s-au născut bunurile din piele italienești și industria de accesorii; Florența, Italia. Orașul natal al brandurilor de lux ca Gucci, Ferragamo, Cavalli și Emilio Pucci dar și al multor generații de artizani dăruiți.

FIRENZE

Octombrie

26.360 €

Florența este un hub al creativității și este recunoscută ca principalul oraș italienesc privind producția de piele și accesorii de lux - păstrând tradiția brandului 'Made in Italy', renumit pentru stil, calitate și tehnici de fabricare de top. În ultimii ani acest sector a evoluat, aducând inovația în materiale folosite, și in tehnicile de producție, ridicând probleme ca sustenabilitate, resurse regenarabile și noi concepte pentru designul practic. Acest curs de fashion reprezintă un echilibru între instinct, combinat cu aspecte tehnice pentru a creea design care să fie atât frumos cât și practic.

 

Cursantul se familiarizează cu diverse tehnici de ilustrație (2D, 3D) și ia în considerație caracteristicile materialelor și calitatea acestora, ca să poată evalua corect designul și propunerile în vederea producției. Parcurgând cursul acesta se va iniția în tehnici esențiale de desen, necesare dezvoltării și realizării de prototipuri pentru producție.

 

Făcând cunoștință cu noile tehnologii și experimentând noile materiale pentru a îmbunătății esteticului contemporan, cursantul este încurajat să-și dezvolte propriul stil și propriul limbaj vizual. Acest curs abordează și subiectele contemporane ale acestui sector, și evoluția designului de pantofi de la începuturile acestuia ca accesoriu funcțional și nu foarte important în fashion, până la statutul important pe care îl are astăzi, un rol definitoriu în colecția de fashion.

 

Vizitele la companiile italienești importante și la artizanii de pantofi din Florența înseamnă experiență de primă mână în design și metode de producție. Cursantul explorează nevoile consumatorului din această nișă și importanța identității unui brand, adaptându-și munca la cerințele brief-urilor proiectelor din industrie, sau strategiilor de brand design, iar la final își va fi creat un portofoliu de lucrări sub forma unei colecțiide pantofi.

bottom of page