top of page

Milano ∙ Firenze ∙ Paris ∙ London

FASHION DESIGN

Facebook_profile.jpg

Designerul zilelor noastre modelează tiparele creativității, influențează evoluția noilor tendințe, e receptiv la cerințele consumatorului, la dezvoltarea industriilor și la apariția noilor tehnologii, începând de la conceptul inițial de design propriu-zis, până la ultimele detalii ale finisării unui articol vestimentar. Punând accentul pe dezvoltarea stilului propriu, acest curs full time formează designeri de top, pregătiți să profeseze în industria modei.

MILANO

Octombrie

LONDON

Octombrie

FIRENZE

Octombrie


PARIS

Octombrie

Studentul învață cum să creeze o colecție vestimentară în urma unei analize riguroase a pieței, a tendințelor, a materialelor și țesăturilor, alături de folosirea ideilor și a inspirației provenite din alte surse, concepte sau forme de artă, sau pur si simplu din propria experiență, îmbinând cu succes viziunea personală cu nevoile industriei sau cu strategiile designului de brand.

 

Acest curs full time cuprinde în programă discipline esențiale, ca ilustrație și desen grafic, sau studiul formei, culorii, tipare de schițare a modelului, și execuția acestuia, și o analiză riguroasă a tehnicilor producției de haine. Dobândind o bază solidă asupra felului în care funcționează industria modei, studentul va face cunoștință cu diverse aspecte ale acesteia, nu doar cu fundamentele comerciale de business ale industriei, identitatea brandului, poziționare și marketing, dar și cu studiul artei și procesului de fabricație în modă, producție, distribuție, comportamentul consumatorului și tendințe. 

Abordarea prin cercetare creativă, și dezvoltarea unui produs original, sunt esențiale pe tot parcursul studiului. Studentul este încurajat să experimenteze folosind noile abordările ale industriei de astăzi, ca de exemplu, folosirea resurselor sustenabile și regenerabile, inovația în materiale și tehnologie modernă, construindu-și un stil propriu, și dezvoltându-și aptitudinile creative și profesionale. Studiul designului etnic-tradițional și al culturii modei, înseamnă dobândirea aptitudinilor necesare unei judecăți corecte asupra cerințelor și stilului, compatibilă cu brief-ul unui client sau al unui brand. De asemenea, aptitudinile de comunicare și existența unui portofoliu de lucrări, sunt menite să faciliteze o abordare profesionistă privind negocierea și prezentarea ideilor în fața clientului sau companiilor.

 

Până la sfârșitul studiilor, studentul va lucra ca practicant independent sprijinit în permanență de echipa de profesori care sunt la rândul lor profesioniști în industria modei. Studenții sunt, de asemenea, încurajați să participe la competiții internaționale de modă pe durata perioadei de studiu. 

Evenimentul final de absolvire sau o defilare de modă vor prilejui ca portofoliul sau colecția lansată de student să fie evaluată de către un public format din experți de modă, jurnaliști, bloggeri, designeri și headhunteri - o experiență unică ce facilitează întâlnirea cu oamenii din industrie și crește șansa oportunităților în carieră. 

Acest curs constituie baza pentru toate specializările cursurilor de trei ani din cadrul fashion design. Având designul vestimentar la bază, studentul se poate specializa cu ușurință în alte ramuri ale acestuia, conform propriilor înclinații și pasiuni. Cursul există sub forma BA (Hons) curs de patru ani (incluzând Sandwich Year Placement). 

** Participants who successfully complete the programmes taught in English in Paris and London will be awarded with a BA (Hons) Degree by Manchester Metropolitan University-UK; BA (Hons) Degree (sandwich) is a four-year course which includes a 36-week placement. 120 credits points are available eachyear of study in order to gain an honours degree, obtaining 360 credits upon successful completion of the three year course. Participants on the four-year sandwich course will receive 120 practice credits for the additional year. All candidates should meet specific entry requirements (please check www2.mmu.ac.uk/international/ for international equivalents); for further details please do not hesitate to contact the information office at the chosen school.


 

*** Participants who successfully complete the three-year Fashion Design RNCP course taught in Paris will receive the title of ‘Fashion Designer (Styliste-Créateur/trice)’. As recognised vocational training, level II RNCP (level 6 - EU) corresponds to the competences of a bachelor degree with participants obtaining 180 ECTS credits upon successful completion of the programme. RNCP is acknowledged by the National Commission for Vocational Certification (Commission Nationale de la Certification Professionnelle) and registered as a Professional Certificate published in the Official Journal of the French Republic (Journal Officiel de la République Française). For further details please do not hesitate to contact the information office at the Paris school.

bottom of page