top of page

Milano ∙ Firenze ∙ London

FASHION DESIGN AND ACCESSORIES

Facebook_profile.jpg

Accesoriile sunt acel nou obiect care stârnește dorința și acel ceva care aduce suucesul unei colecții sau unui brand. Acest curs complet de trei ani formează designeri cu aptitudini complexe, profesioniști în abordări și tehnici ale designului de accesorii de astăzi. Cursul acoperă subiecte ca pantofi, genți, și designul colecțiilor de modă, și contribuie la dezvoltarea creativitații, a stilului propriu, în ton cu noile cerințe și tendințe ale pieței de modă și lux.

MILANO

Octombrie

FIRENZE

Octombrie

LONDON

Octombrie

Studiind principalele mișcări artistice contemporane și ultimele stiluri și tendințe care influențeaza designul de accesorii, studentul dezvoltă sensibilitate estetică, învățând să aprecieze un produs din categoria accesoriilor la justa lui valoare, înțelegându-i caracteristici ca emoția pe care acesta o strârnește în cumpărător, creând astfel acel produs care se pliază nevoilor și dorințelor cumpărătorului. Acesta învață să cerceteze și să contextualizeze idei și concepte, și este încurajat să experimenteze noi abordări ale industriei de astăzi, ca folosirea resurselor regenerabile și sustenabile, inovația privind materialele folosite, tehnologie modernă, construindu-și propriul stil creativ și propriile aptitudini profesionale. 

Studentul analizează metodele de fabricare și producție italienești, învață cum aceste metode pot fi reproduse cu privire la materialele și tehnicile de producție, concentrându-se pe excelența 'italienescului' și pe nivelului înalt al acestuia privind producția, designul și stilul.

îmbinarea de tehnici tradiționale și tehnologie modernă este bine echilibrată astfel că studentul se specializează în toate disciplinele: de la tehnici de ilustrație manuala, la cele mai noi software-uri, trecând de la designul 2D la designul 3D, și de asemenea la tehnici de printing 3D. 

Acesta înțelege importanța producției și realizării de accesorii cercetând și evaluând ce materiale sunt necesare în urma unei analize amănunțite a formei.

Cursul oferă o bază solidă de cunoștințe asupra mecanismul funcționării modei; un model de educație care îmbrățișează aspecte diverse ale industriei competitive de modă de astăzi și felul rapid în care aceasta se schimbă. 

Se studiază evoluția modei și traseul designului de accesorii de la începutul acestuia, când accesoriile erau simple adăugiri în colecțiile de modă, până la statutul pe care acestea îl au astăzi ca signature piece în cadrul unei colecții de modă. Un eveniment final de absolvire dă oportunitatea studentului să-și etaleze propriile lucrări și să îi fie apreciată propria creație chiar de către cei din industria modei. Coordonat de o echipă de specialiști din industrie, ultimul an se încheie cu realizarea unui portofoliu de lucrări și a unei colecții de accesorii. 

Acest curs este parte din specializările fashion designului. Având designul de fashion ca bază a studiului, studentul se specializează în domeniul său de interes (accesorii), dobândind un nivel profesional înalt.

** Participants who successfully complete the programmes taught in English in Paris and London will be awarded with a BA (Hons) Degree by Manchester Metropolitan University-UK; BA (Hons) Degree (sandwich) is a four-year course which includes a 36-week placement. 120 credits points are available eachyear of study in order to gain an honours degree, obtaining 360 credits upon successful completion of the three year course. Participants on the four-year sandwich course will receive 120 practice credits for the additional year. All candidates should meet specific entry requirements (please check www2.mmu.ac.uk/international/ for international equivalents); for further details please do not hesitate to contact the information office at the chosen school.


 

*** Participants who successfully complete the three-year Fashion Design RNCP course taught in Paris will receive the title of ‘Fashion Designer (Styliste-Créateur/trice)’. As recognised vocational training, level II RNCP (level 6 - EU) corresponds to the competences of a bachelor degree with participants obtaining 180 ECTS credits upon successful completion of the programme. RNCP is acknowledged by the National Commission for Vocational Certification (Commission Nationale de la Certification Professionnelle) and registered as a Professional Certificate published in the Official Journal of the French Republic (Journal Officiel de la République Française). For further details please do not hesitate to contact the information office at the Paris school.

bottom of page