top of page

London

FASHION DESIGN AND MENSWEAR

Facebook_profile.jpg

Industria vestimentară pentru bărbați se dezvoltă, și designerii specializați în acest domeniu se află pe un val de creștere. Cu designeri de top axându-se pe vestimentația masculină, lucrurile sunt în schimbare și piața pentru haine destinate bărbaților primește din ce în ce mai multă atenție mediatică și crește în vânzări. Acest curs complet de trei ani formează designeri cu aptitudini multiple specializați în piața vestimentației masculine.

LONDON

Sep 2020 ▸ Jun 2021

17.900 £

Studentul învață să aducă inovația în colecțiile proprii, să studieze și să aplice metode de cercetare creativă, să dezvolte un produs original, toate acestea fiind esențiale pe tot parcursul studiilor. 

Piața vestimentației femine este o piață deja testată și deși o piață mare și mai 'rapidă', relația dintre brandurile feminine și cele masculine evoluează, cu noi designeri care le aduc din ce în ce mai aproape una de alta, micșorând distanțele dintre cele două. Însă piața de modă masculină diferă de cea feminină. În afară de formă, măsură și atenție la detalii, designerul de manswear trebuie să fie suficient de creativ și abil să rezoneze cu clientul vizat în ceea ce privește stilul, tendințele și emoția.

 

Designerul creează colecții în urma unei analize atente a pieței, materialelor și țesăturilor, folosind concepte și surse de inspirație preluate din forme de artă, din experiență proprie sau cultură, și reușind să unească această viziune proprie cu cerințele industriei și strategiile unui brand. Acest curs trece prin toate aspectele modei acordând o atenție deosebită ilustrației, realizării de pattern-uri, tailoring, aptitudini esențiale în a produce haine masculine de înaltă calitate, și de asemenea, studierea pas cu pas a proceselor de fabricare și producție de haine. Studentul este încurajat să experimenteze noi abordări ale industriei de astăzi, ca folosirea resurselor sustenabile și regenerabile, inovația în ceea ce privește materialele, tehnologie modernă, construirea propriului stil creativ și a propriilor aptitudini profesionale. Cursul de asemenea presupune o bază solidă în designul de modă și în sistemul în care funcționează aceasta, luând în considerare aspecte ale business-ului de fashion cum ar fi identitatea de brand, poziționare și marketing, obiceiurile consumatorului și tendințe. 

Aptitudinile în comunicare înseamnă un avantaj profesional în fața clienților sau companiilor atunci când vine vorba de negocierea și prezentarea ideilor de design .

Evenimentul final de absolvire expune colecția sau portofoliul studentului unui public atent selecțional format din experți fashion de top, jurnaliști, bloggeri, designeri, head-hunteri - o experiență unică ce oferă deschidere către întâlniri cu oameni din industrie, și noi oportunități în carieră. Acest curs este parte din specializările fashion design-ului.

 

Având design-ul de fashion ca bază a studiului, studentul se specializează în domeniul său de interes (vestimentația masculină) dobândind un nivel profesional înalt.

** Participants who successfully complete the programmes taught in English in Paris and London will be awarded with a BA (Hons) Degree by Manchester Metropolitan University-UK; BA (Hons) Degree (sandwich) is a four-year course which includes a 36-week placement. 120 credits points are available eachyear of study in order to gain an honours degree, obtaining 360 credits upon successful completion of the three year course. Participants on the four-year sandwich course will receive 120 practice credits for the additional year. All candidates should meet specific entry requirements (please check www2.mmu.ac.uk/international/ for international equivalents); for further details please do not hesitate to contact the information office at the chosen school.


 

*** Participants who successfully complete the three-year Fashion Design RNCP course taught in Paris will receive the title of ‘Fashion Designer (Styliste-Créateur/trice)’. As recognised vocational training, level II RNCP (level 6 - EU) corresponds to the competences of a bachelor degree with participants obtaining 180 ECTS credits upon successful completion of the programme. RNCP is acknowledged by the National Commission for Vocational Certification (Commission Nationale de la Certification Professionnelle) and registered as a Professional Certificate published in the Official Journal of the French Republic (Journal Officiel de la République Française). For further details please do not hesitate to contact the information office at the Paris school.

bottom of page