top of page

FASHION DESIGN MENSWEAR

Milano ∙ Firenze

Facebook_profile.jpg

Acest curs explorează caracteristicile specifice ale designului, istoria și evoluția creșterii industriei de menswear. Cursul de un an de Fashion Design Menswear are scopul îmbunătățirii aptitudinilor necesare creării unei colecții de design, și pregătirea pentru a deveni specialist în gestionarea și dezvoltarea inovației în designul pentru un brand de fashion, sau a colecțiilor individuale în cadrul acestui segment al modei, în continuă creștere.

MILANO

Octombrie

FIRENZE

Octombrie

Având un nivel post-universitar studentul va avea deja experiență în ceea ce înseamnă realizarea unui portofoliu și alte aspecte ale industriei pentru a putea urma cu succes acest program privind cercetarea creativă, designul, dezvoltarea de priecte profesionale și abordări de business. Punând accentul pe ceea ce reprezintă superlativul stilului italienesc, cursul analizează și subiecte ca influența 'italienescului' asupra industriei vestimentare masculine în industria internațională. 

Combinând tehnici profesionale avansate în ceea ce privește aspectele croitului de haine masculine, cu cercetarea creativă a tendințelor, și schimbărilor contemporane, studentul iși adâncește cunoașterea, și creează idei pline de inovație găsindu-și insipirația pentru viitoarele tendințe. Acesta este încurajat să experimenteze noi abordări ale industriei de astăzi, inclusiv sustenabilitate și resurse regenerabile, inovația materialelor, tehnologie modernă, creșterea încrederii în propriul stil original și dezvoltarea aptitudinilor creative profesionale. Cursantul investighează influența artei, culturii, muzicii și designului, dar în același timp respectă identitatea brandului și cerințele din partea clientului, pentru a se ridica la așteptările pieței. Printr-o analiză semantică și socială ulterioară, studentul învață să interpreteze propuneri specifice vestimentației masculine.

 

Scopul acestui master este dezvoltarea de produse pentru industrie, colaborarea cu companii care sunt deschise la ceea ce înseamnă inovație și original. Cursantul dobândește experiență reală în dezvoltarea proiectelor profesionale primind feedback și sprijin de la companie. Cursul abordează succesul printr-un echilibru între tehnicile de design avansate, produsul finalizat, inovație în ceea ce privește piața și marketing, concentrându-se pe aspectele esențiale ale gestionării timpului și bugetului, și pe influența acestora asupra producției. Studiul istoriei designului formează aptitudinile necesare pentru a aprecia corect un brand sau cerințele unui client, terminând studiile cu un nivel înalt de profesionalism în designul de vestimentație masculină.

** Students who successfully complete the programmes taught in Milano and Firenze will be awarded with an Istituto Marangoni diploma.

bottom of page