top of page

FASHION DESIGN WOMENSWEAR

Milano ∙ Paris ∙ London

Facebook_profile.jpg

Acest program de master în designul de modă feminină oferă studentului aptitudinile creative necesare, și îl pregătește pentru nivelul de profesionalism cerut de lumea modei la nivel global, ajutându-l să-și formeze relații excelente cu lumea modei. Acest cursul este absolvit de un numar mare de studenți care și-au găsit cu succes locul în cadrul brandurilor mari de modă și lux sau și-au creat propriul nume pe piața de modă.

MILANO

Octombrie

LONDON

Octombrie

FIRENZE

Octombrie

PARIS

Octombrie

Acest curs de 15 luni (incluzând placement) cultivă creativitatea în design, stilul individual și viziunea personală a studentului, adaptându-se peisajului schimbător al modei printr-o serie de proiecte care reflectă diferite aspecte ale industriei. În felul acesta studentul se simte provocat să-și dezvolte propria gândire în relație cu moda - ce este acum și ce poate deveni - să devină conștient de adevăratul lui potențial dezvoltându-și aptitudini avansate în designul de modă și pregâtindu-se în același timp pentru industria modei. Participantul termină cursul înțelegându-și identitatea proprie ca designer și înțelegându-și poziția în industria modei conform studiilor de piață. 

Fiind la nivelul de master, studentul va fi deja experimentat în designul de modă, șabloane de tăiat, croială, construcția unui articol vestimentar și în ce înseamnă creerea unui portofoliu, pentru a se putea ridica cu succes la nivelul acestui curs. Programa include cercetare creativă și conceptuală, realizarea de design și metode de experimentare, dezvoltarea unui proiect profesional și realizarea unei colecții. Studentul este încurajat să abordeze experimental forma și construcția unui articol vestimentar, utilizarea de resurse regenerabile, și să gândească noi forme de a lucra cu materialele și cu tehnologia - adevărata creație artizanală din fashion în combinație cu excelența 'italienescului' - manufactură, design și stil, recunoscute internațional. Cursul se axează puternic pe design și pe elementele practice, din perspective moderne conceptuale, teoretice și contextuale.

 

Cursantul are șansa să se concentreze pe un anumit segment prin cercetare și abordare conceptuală, mergând până la proiectul final de dizertație și de o propunere practică de proiect cum ar fi creația unui produs de modă sau a unei colecții. Aspecte curente ale industriei sunt abordate, cum ar fi meșteșugul modern, tehnologie modernă hi-tech și modele noi de business, alături de stabilirea relațiilor profesionale cu companiile de modă, proiecte din industrie, invitați speciali, totul contribuind la a detalia realitățiile din interiorul lumii modei și oportunitățiile din designul de modă .

* Participants who successfully complete the programmes taught in English in Paris and London will be awarded with a Master’s Degree by Manchester Metropolitan University-UK; Master’s Degrees include a 12-week work placement. Participants obtain 180 credits upon successful completion of the MA course. All candidates should meet specific entry requirements (please check www2.mmu.ac.uk/international/ for international equivalents); for further details please do not hesitate to contact the information office at the chosen school.


 

** Students who successfully complete the programmes taught in Milano will be awarded with an Istituto Marangoni diploma.

bottom of page