top of page

SPORTSWEAR DESIGN

Milano

Facebook_profile.jpg

Designul pentru industria sportivă înseamnă o abordare complet nouă în designul de modă. Sub influența tendințelor către sesiuni intense de antrenamente, și a creșterii intereseului pentru vestimentație tip 'activewear' în brandurile de lux, industria sportivă trebuie să satisfacă atât aspectul cât și utilitatea în egală măsură - o provocare pentru orice designer competent.

N/A

N/A

Cursul de 9 luni își propune analiza tuturor aspectelor designului de haine sportive incluzând dezvoltarea de produs, tehnologia în crearea de articole sportive și calitatea în design, pentru a avea un articol puternic pe piață din punct de vedere comercial. Nivelul postuniversitar al acestui curs implică un student care deja are experiență în designul de modă, șabloane de tăiat, crearea unui articol vestimentar, și a unui portofoliu propriu de lucrări, pentru a putea face față cu succes cursului, devenind absolvent specializat in designul sportiv de modă.

 

Unul dintre cele mai importante elemente din industrie este această fuziune între sportiv, 'de stradă', și lumea modei de lux incluzând conceptul de 'athleisure' (n.t. un stil vestimentar potrivit atât în sport dar si suficient de aspectuos încât să poată fi purtat pe strada)

Dincolo de aptitudini profesioniste pentru a realiza designul unei colecții, studentul este încurajat să privească dincolo de granițele 'fitness' pentru a găsi oportunități în noi piețe. De asemenea, acesta analizează aspectele esențiale ale unei țesături, tehnici de croială și compatibilitatea acestora cu acest segment vestimentar, se familiarizează cu relația dintre țesături și materiale, și cu influența acestora asupra performanței sportive; cum ar fi aspectul competitiv al costumului de baie care acoperă corpul, folosirea de materiale 'respirabile', materiale cu efect de răcire, sau care absorb umezeala. Studentul învață să evalueze și să dezvolte propuneri de modă, nu doar axate pe cerințele de performanță sportivă, dar luând în calcul aspecte ca reglementarea în cadrul unui anumit domeniu sportiv.

În plus, studentul va dobândi abilități de a creea articole vestimentare confortabile, sau piese vestimentare elastice, cu materiale care se întind, luând în calcul tehnici noi de interpretare și manipulare a materialelor, în relație cu domeniul sportiv în cauză. Mai departe, cercetarea și investigația privind transmiterea stării de bine a corpului, pozitivitate, idividualitate, măsuri unisex, rolul starurilor sportive în industria sportului de lux și încurajarea stilului casual-confortabil, contribuie la a-i oferi designerului un tablou complet a ceea ce înseamnă designul vestimentar sportiv în modă.

 

Accentul puternic pus pe design, și pe elementele practice ale cursului din perspective contextuale, teoretice și conceptuale moderne, contribuie la alcătuirea lucrării de dizertație la care se adaugă o colecție personală care se pliază realitățiilor segmentului sportiv al modei.

bottom of page