top of page

Firenze

ACCESSORIES DESIGN (+18 ANI, 2 SĂPTĂMÂNI)

Facebook_profile.jpg

FIRENZE

24 Jun ▸ 5 Jul

15 Jul ▸ 26 Jul

2.600 €

2.600 €

Accesoriile înseamnă mai mult decât genți și pantofi. Ele definesc un look complet și sunt piese importante pentru orice brand de modă sau articole 'must have' pentru cumpărători. Acest curs face cunoștință participantului cu lumea vastă a accesoriilor de modă, și vorbește despre cum acestea reprezintă o sursă importantă de încasări pentru brandurile de modă. Cursul începe cu tehnici de bază de desen și culori; cele mai importante unelte pentru ideile de design, evoluând către metode vizuale de reprezentare mai complexe, ca mood board-uri sau caiete de sketchuri, toate bazate pe tendințele curente în moda de accesorii.

 

Pe perioada celor două săptămâni participanții vor putea să realizeze o propunere de bază pentru o colecție de accesorii de modă, și să simtă în mod real ritmul creativ alert al unui designer de accesorii.

 

Săptămâna 1

Pe durata prime săptămâni participantul va lucra pe partea de tehnici de desen și ilustrații folosind trei metode diferite: desenul cu creionul, coloratul de mână și înțelegerea designului digital pentru accesorii. Acesta descoperă aspectele fundamentale ale businessului de accesorii de modă, înțelegând felul în care acesta funcționează și cum anume influențează tendințele, procesul propriu-zis de design. Semiotica de modă, de asemenea, facilitează o înțelegere generală asupra tiparelor comportamentale ale consumatorului; contribuind la felul în care  folosim accesoriile emblematice în modă pentru a ne remarca sau a ieși în evidență. În acest punct al cursului, participantul poate să iși aleagă un trend ca bază pentru propria colecție.

 

Săptămâna 2

În cursul cele de-a doua săptămâni participanții sunt sprijiniți și încurajați să schițeze o varietate de obiecte cum ar fi: genți, pantofi, mici bunuri din piele, articole de optică sau bijuterii. Aceștia vor fi învățați să organizeze o colecție și să folosească materialele potrivite în creațiile lor. Pe durata celei de-a doua săptămâni, accentul se pune pe includerea culorilor, ilustrațiilor, mood-board-uri de bază sau caietelor de sketch, și pe statisticile care susțin procesul creativ. La sfârșitul cursului, munca finală este prezentată profesorilor și colegilor ca un exercițiu adițional de a 'face schimb' de feedback și de a se inspira din noi idei și concepte pentru designul de accesorii.

bottom of page