top of page

Paris

DISCOVER THE COUTURE CAPITAL OF FASHION (+18 ANI, 2 SĂPTĂMÂNI)

Facebook_profile.jpg

PARIS

24 Jun ▸ 5 Jul

2.600 €

Acest curs de două săptămâni îi dă participantului șansa să exploreze Parisul, Franța și simbolul acestuia: Haute Couture, luxul și rolul acestuia. Designul Couture reprezintă un concept recunoscut internațional, un concept de frumusețe handmande care implică multiple ore de muncă: o fantezie sau un vis contemporan

 

Printr-o serie de seminarii și workshopuri participanții vor căpăta o viziune de ansamblu a ceea ce înseamnă Haute Couture și sistemul de modă, și vor putea evalua impactul cultural și economic pe care-l are couture-ul contemporan astăzi. Cursul definește și explică relația dintre evoluția tehnologică, strategii de comunicare contemporană și principiile istorice,  și munca practică a unui creator de couture. Vizite suplimentare la expoziții și la locuri istorice din Paris îi vor face pe participanți să înțeleagă mai bine limbajul Haute Couture în moda contemporană.

 

Săptămâna 1

Prima săptămână oferă o imagine generală asupra capitalei de couture fashion, istoria acesteia, influențe și locul acesteia în sistemul de modă internațional. Participanții vor studia lumea vestimentației feminine de lux, artizanat, și materiale și țesături de cea mai înaltă calitate, de asemenea vor studia aspectele esețiale ale industriei, partea de business din 'spatele pasarelei', înțelegând legătura dintre creativitate și comunicare în industria de lux.

Vizitele suplimentare în cartierele modei vor imbogăți viziunea de ansamblu asupra produselor, caselor de modă de lux, clienții acestora, și cum cultura couture este adând înrădăcinată în aspectul istoric al orașului și în viața de zi cu zi.

 

Săptămâna 2

Pe durata celei de-a doua săptămâni participantul își adâncește cunoștințele despre haute couture și despre personajele importante din această lume. Acesta va descoperi fantezia lumii Hollywood-ului și a artistocrației europene, și puterea economică a businessurilor internaționale de top, sau cultura pop adresată tinerilor, și cum relaționează toate acestea cu 'Maison de Couture'.

Participanții vor investiga lumea artei contemporane, a modei și culturii contemporane din cadrul designului couture, și vor determina cum companiile de lux folosesc aceste valori pentru a transmite exclusivitate și unicitate.

La sfârșitul acestui captivant curs, aceștia vor putea să folosească cercetarea realizata în oraș, și capacitatea recent dobândită, de a aprecia designul și cultura haute couture, într-un plan succint de marketing sau într-o propunere de comunicare folosind ilustrația, pentru o colecție couture sau pentru o casă de lux, la alegere.

bottom of page