top of page

London

EXPLORE TRENDS FROM STREET TO LUXURY (+18 ANI, 2 SĂPTĂMÂNI)

Facebook_profile.jpg

LONDON

2 Sep ▸ 13 Sep

2.300 £

Acest curs de două săptămâni le facilitează participanților explorarea spiritului de modă londonez și bogăția de stiluri a acestuia; un oraș unic unde mintea creativă găsește insipirație în felurite moduri.

 

Londra oferă o viziune largă asupra 'stilului contemporan', de exemplu, de la stilul aristocrat clasic englezesc de a se îmbrăca, la stilul 'mods' al anilor 60, sau punk-ul anilor 70 și noul val cultural al tinerilor rebeli, sunt doar câteva exemple. Mai mult, prin prezența atâtor culturi diferite, continuă să fie unul din locurile unde se nasc noi trenduri înainte ca ele sp devină 'globale'.

 

Printr-o serie de seminarii și workshopuri participanții se vor familariza cu aceste contraste de stiluri existente în oraș. Vizitele la expoziții și proiectele de cercetare vizuală în care se vor implica îi vor determina pe aceștia să înțeleagă mai bine conceptul de 'street style', și cum Londra înfluențează și inspiră în permanență lumea modei.

 

Săptămâna 1

Prima săptămână a cursului prezintă informații generale despre mișcările istorice importante legate de stil, ca stilul englezesc 'sartorial tailoring', mișcarea tinerilor rebeli, perioada 'Swinging 60s', și analizează brandurile renumite care au devenit un standard al calității în cultura britanică.

Participanții vor analiza London Fashion Week și impactul acesteia asupra industriei modei, și de asemenea, magazinele locale și aspectele vizuale ale merchandisingului pe plan local. Mersul la expoziții, la magazine importante și alte puncte de interes contribuie la o mai bună înțelegere și evaluare a diversității stilulurilor și culturii londoneze.

 

Săptămâna 2

Printr-o abordare mai practică, a doua săptămână le oferă participanților șansa să experimenteze vibranta creativitate londoneză și trendurile noi din acest oraș. Prin munca la un proiect de cercetare pe stăzile Londrei, participanții vor descoperi zonele 'trendy' și mai deosebite și vor fi învățați cum să identifice stilurile, elementele de street-culture și cum să se insipre din ceea ce văd în jurul lor. Proiectul implică fotografierea oamenilor, magazinelor, particularităților orașului, locurilor și imortalizarea noilor grupuri și mișcări care nasc stiluri noi. Acest proiect interesant de anticipare a tendințelor va fi realizat cu ajutorul mood-boardurilor, unde va fi reprezentat prin ilustrații fiecare grup și mișcare sau noi stiluri de street-style descoperite pe strazile Londrei.

bottom of page