top of page

Paris

FASHION PHOTOGRAPHY ATELIER (+18 ANI)

Facebook_profile.jpg

PARIS

24 Jun ▸ 12 Jul

4.100 €

Acest curs oferă o introducere a elementelor de bază în fotografia de modă*. Cursantul va afla despre cum a apărut fotografia de modă și cum a evoluat începând din perioada 1950. Fotografierea unui trup, analiza tuturor pieselor care alcătuiesc un look, înțelegerea a ceea ce definește stilul și cum poate fi folosit, sunt aspecte pe care participantul le va aborda în procesul de cunoaștere a tehnicilor de fotografie digitală, prin shootinguri în interior sau exterior, retușare și editare de imagini dupa standardul din industria de modă.

 

Scopul acestui curs ca participantul să realizeze un book de fotografie de modă printr-o abordare vocațională. Cursul din Paris include și o călătorie de studii la Milano, Italia în săptămâna 2.

 

Săptămâna 1

Familiarizarea cu tehnicile de fotografie digitală va fi punctul de pornire al acestui curs. Acest proces acoperă tehnici de fotografie și studiul echipamentului fotografic din studio. Participantul va învăța despre trecutul, prezentul și viitorul tendințelor fotografiei de modă, pentru a înțelege contextul acestei meserii. Accesul la uneltele potrivite (cărți, articole, reviste, internet, street style etc.) și explorarea acestora sunt procesele esențiale în dezvoltarea ideilor creative. Obiectivul acestei prime săptămâni este contactul cu fotografia de modă și testarea aptitudinilor prin fotografierea a ceea ce reprezintă lookuri interesante de modă pe stradă.

 

Săptămâna 2 -Styling în Fotografie

Participantul face cunoștință cu aspectele fundamentale ale stylingului de modă, analizând ce înseamnă un anumit stil, conceptul acestuia și elementele vizuale, și cu analiza asupra anticipării tendințelor în modă și lux. Acesta de asemenea se va familiariza cu bloggingul de modă; considerat astăzi una dintre uneltele cele mai importante de comunicare contemporană în ceea ce privește stilul prin intermediul fotografiei. Exerciții practice de fotografie de stradă, și analiza asupra tendințelor, alături de aspectele grafice de layout editorial, vor facilita comunicarea unui concept anume de styling.

 

Săptămâna 3 -Styling Concept

Participantul va avea șansa să pună în aplicare propriul proiect fotografic de styling. Munca celor două săptămâni anterioare va culmina cu prezentarea unui mood board care transmite conceptul de modă și dezvoltarea unei idei prin imagini fotografice. Folosind tehnici de bază în retușare și editare, participantul va fi sprijinit să-și prezinte munca într-un book foto de fashion.

 

Acest curs este disponibil și prin opțiunea cross-school în Paris** și Milano.

*The Fashion Photography Course se realizează în colaborare cu un laborator fotografic extern.

**Cursul din Paris include o excursie de studii la Milano în săptămâna 2

bottom of page