top of page

Milano ∙ Firenze

THE MADE IN ITALY MIX OF FASHION, ART & DESIGN (+18 ANI, 2 SĂPTĂMÂNI)

Facebook_profile.jpg

MILANO

8 Jul ▸ 19 Jul

2.600 €

FIRENZE

8 Jul ▸ 19 Jul

2.600 €

Acest curs de două săptămâni îi stimulează pe participanți să exploreze simbolul 'Made in Italy' prin vizita în doua orașe de referință în moda italienească: Milano și Florența. Sintagma 'Stil Italienesc' reprezintă sinonimul calității și frumuseții peste tot în lume.

Printr-o serie de seminarii și workshopuri care oferă o vedere de ansamblu asupra sistemului modei, participanții vor învăța să evalueze și să înțeleagă materialele, să fie atenți la detalii, să înțeleagă munca tipică artizanală, îmbinată cu inovația în tehnologie, finețe și bun gust.

 

Extrem de importante sunt vizitele la târguri și expoziții de artă susb diverse forme, și pe noi influențe artistice pentru a putea înțelege mai bine relația strânsă dintre aceastea, și o bună parte din ceea ce înseamnă lumea modei.

 

Săptămâna 1

Prima săptămâna are loc la Milano, capitala modei italienești. Studiind ce înseamnă sistemul italian de modă, cursantul capată o vedere de ansamblu asupra profesionalismului în industria modei, asupra întregului procesul de producție, prosperitatea furnizorilor de materiale, și îl va determina pe acesta să evalueze moda italienească împreună cu toate aspectele sale tehnice și creative. Sunt, de asemenea, programate de-a lungul săptămânii și vizite la showroom-uri de materiale și companii importante ce se ocupă cu fabricarea și producția. O bună parte din acest curs se ocupă cu analiza stilurilor unora dintre designerii de top ai modei care reprezintă stilul italian în lume.

 

Săptămâna 2

A doua săptămâna se desfășoară la Florența, capitala artei și culturii italienești. Înconjurați de artă și modă contemporană, participanții vor avea șansa să cerceteze anumite aspecte ale stilului și ale procesului de inspirație, care sunt fundamentale în realizarea unei colecții de modă. Combinația de artă și modă este foarte răspândită în sistemul modei și reprezintă o caracteristică importantă a stilului italian. Vizitele la muzee și expoziții sunt incluse pentru a spori participantului nivelul de apreciere a culturii, și pentru a dezvălui acestuia lumea esteticului și 'filozofia frumosului'

bottom of page