top of page

DESPRE NOI

Până la cel mai mic detaliu

Esența modei și a designului: aceste lucruri se învață la Istituto Marangoni. Toți tutorii noștri sunt profesioniști pasionați de munca lor, oameni care vor să împărtășească din propria experiență și să ajute tinerele talente care, odată terminată școala, ating cele mai înalte niveluri. 

Printr-o structură completă de cursuri, prin care practica se transmite în paralel cu teoria, studenții descoperă faptul că a fi creativ este un dar care trebuie hrănit și stimulat continuu, cu pasiune și perseverență. Profesorii noștri transmit această pasiune pentru lumea modei și a designului. 

ISTORIE ȘI MISIUNE

A educa în modă, a educa în artă, a educa în design

Este posibil să înveți pe cineva ce este moda? Aceasta a fost întrebarea pe care și-a pus-o în 1935 Giulio Marangoni, vestit pentru croielile sale deja purtate de aristocrația italiană. Pentru a găsi un răspuns, a fondat Istituto Artistico dell'Abbigliamento Marangoni din Milano. Era o școală destinată pregătirii profesioniștilor și tehnicienilor specializați în domeniul modei. 

Istituto Marangoni nu a încetat niciodată să creadă în valoarea pregătirii, revizuindu-și constant programele pentru a se asigura că sunt aliniate cu cerințele piețelor italiană și mondială. În ultimii ani, Istituto Marangoni a deschis noi școli: Londra în 2003, Paris în 2006, Shanghai în 2013, Milano Design în 2014, Florența Artă și Modă în 2016 și acum Școala de Modă de la Miami, în 2018. 

Spațiile de studiu de la Istituto Marangoni au testat talentul a patru generații de profesioniști, provenind din 106 țări diferite, care și-au adus propria moștenire culturală în școala noastră. Astăzi, Institutul continuă cu succes să 'predea moda', așa cum și-a dorit fondatorul său. Predă de asemenea și design, disciplină care are multe puncte de contact, și deseori se întrepătrunde cu lumea modei: culoare, materiale și creativitate. 

Cu o gamă largă de cursuri, cum ar fi cele introductive, de licență sau de master, Istituto Marangoni și-a păstrat mereu scopul de a pregătii profesioniștii de mâine în sectoare cheie, precum designul, comunicarea și managementul. 

 

Misiunea de a da aripi talentului în modă, artă și design

Vrem să excelăm ca centru profesional și creativ în modă, artă și design, să sprijinim industriile internaționale prin pregătirea de absolvenți talentați din întreaga lume. 

 

Ne străduim să atingem acest obiectiv prin: 

  • oferirea unui portofoliu educațional extins și detaliat, actualizat constant pentru a răspunde cerințelor și evoluției industriei; 

  • atingerea celor mai înalte standarde academice prin curicula modernă și axată pe rezultate; 

  • integrarea 'spiritului italian' în experiența studenților, în fiecare zi, atât prin programul educațional cât și prin experiența școlii;

  • promovarea la nivel global și multicultural a esenței italiene, prin modă, artă și design;

  • susținerea și dezvoltarea potențialului echipei noastre de profesori și administratori, prin traininguri constante și focalizate;

  • plasarea Istituto Marangoni în centrul culturilor modei, artei și designului, mulțumită alegerilor noastre excelente în termeni de localizarea din capitalele mondiale ale industriei

  • întărirea continuă a legăturilor istorice sau recente cu cele mai importantei companii și personalități din zona de lux a modei, artei și designului. 

Din 1935, aceasta a fost misiunea Institutului, începând cu moda, extinzându-se la design, întotdeauna țintind să ofere cele mai bune mijloace pentru a-și exprima creativitatea celor care aleg Istituto Marangoni drept loc de studiu. Astăzi, Institutul este un laborator recunoscut în domeniul culturii de inspirație europeană, cu o marcă italiană distinctă. 

Lucrând pentru cele mai mari nume din modă și design, profesorii sunt în poziția de a-și transmite experiența și a pregăti pentru excelență profesioniștii de mâine ai industriei, ajutându-i să pună munca din clasă în contextul realităților curente ale pieței. 

 

Studenții de la Istituto Marangoni primesc cele mai bune unelte pentru stimularea propriei dezvoltări, și sunt echipați pentru a păși încrezători în lumea profesională. Cursurile au în componență un contact constant, prin intermediul profesorilor, cu cele mai importante companii din sector. În cadrul școlilor din Milano, Florența, Paris, Londra, Shanghai, Mumbai și Miami, studenți din întreaga lume se cunosc și se angajează într-un schimb continuu de idei, proiecte, stimuli și viziuni. Numitorul comun al acestor experiențe este o evoluție a valorilor estetice, ceea ce contribuie la clarificarea viitoarelor opțiuni profesionale ale studenților noștri. 

bottom of page